PRAWDZIWY SMAK ITALII


Antipasti  / Przystawki

1. Bruschetta toscana con frutti di mare e spinaci
Bruschetta Toscana z owocami morza i szpinakiem

2. Carpaccio di polpo in salsa di acciughe
Carpaccio z ośmiornicy w sosie anchois

3. Calamari farciti di riso nero e frutti di mare al pomodoro
Kalmary faszerowane czarnym ryżem i owocami morza  w sosie pomidorowym

4. Tartara di tonno accompagnata da spinaci
Tatar z tuńczyka podawany ze szparagami

5. Arancini con frutti di mare e polpo marinato
Arancini z owocami morza i marynowaną ośmiornicą

6. Fette di manzo con pomodori al forno e mousse di tonno
Plastry wołowiny z pieczonymi pomidorami i musem z tuńczyka 

7. Insalata con fichi al forno, prosciutto di Parma e formaggio di capra
Sałatka z pieczoną figą, szynką parmeńską i serem kozim

8. Insalata con gamberi croccanti in salsa di acciughe
Sałatka z chrupiącymi krewetkami zimnowodnymi w sosie anchois

9. Insalata di petto di anatra e pera con crema di aceto balsamico alle noci
Sałatka z piersią kaczą i gruszką z dodatkiem orzechowego    kremu balsamicznego

10.Insalata con polpo e calamari
Sałatka z ośmiornicą i kalmarami


Primi Piatti/ Pierwsze dania

1. Tagliatelle al ragù di manzo e salsa verde
Tagliatelle z wołowiną w zielonym sosie

2. Tagliatelle con broccoli e pinoli
Tagliatelle z brokułami i orzeszkami pini

3. Tagliatelle nere con salmone affumicato
Tagliatelle nero z wędzonym łososiem

4. Tagliatelle nere con scampi e filetto di merluzzo
Tagliatelle nero z langustynkami i polędwicą z dorsza

Secondi Piatti/ Drugie dania

1. Pesce San Pietro con verdure e castagne
Piotrosz z warzywami i kasztanami

2. Guanciale di vitello su letto di purea di pomodori e cipolla con asparagi
Poliki cielęce na puree pomidorowo- cebulowym  ze szparagami

3. Polpette di agnello in umido
Klopsiki jagnięce duszone w pomidorach 

4. Coscia di anatra con gnocchi, pomodorini e ruccola
Kacze udka z kluchami ziemniaczanymi, pomidorkami i rukolą

5. Petto di anatra marinato al timo ed aglio su letto di purea di zucca
Kacza pierś marynowana w tymianku i czosnku podawana na puree z dyni

6. Carne di suino accompagnata da verdure verdi e castagne
Wieprzowina podawana z warzywami zielonymi i kasztanami


Pizza

1. COTTO
Pesto rosso, mozzarella, pomodorini al forno, prosciutto cotto,   ruccola, scaglie di parmigiano

Pesto czerwone, mozzarella biała, pomidorki pieczone, prosciutto  cotto, rucola, płatki parmezanu

2. POLPO
Pesto rosso, polpo, asparagi verdi, aglio

Pesto czerwone, ośmiornica, szparagi zielone, czosnek

3. SALSICCIA
Pesto rosso, mascarpone, cipolla rossa, aglio, peperone al forno,  salsiccia, ruccola

Pesto czerwone, mascarpone, czerwona cebula, czosnek, papryka  pieczona, salsiccia, rukola

4. ESTATE
Salsa bianca, filetto di pollo, mascarpone, pesto verde, peperone al forno, cipolla rossa

Sos biały, filet z kurczaka, mascarpone, pesto zielone, papryka   pieczona, cebula czerwona

Opinie naszych klientów


  • Przyjemne i klimatyczne miejsce, dobre jedzenie.

    Sergiusz
  • Fajny klimat i wystrój, dobra włoska kuchnia.

    Artur
  • Fantastyczne miejsce, pełne klasy i wdzięku.

    Sandra